Рецепти дитячих пасок

Рецепти дитячих пасок

     Як же нам хочеться завжди дивувати своїх любих діточок, робити для них тільки найкраще. Адже приємні спогади з дитинства багато в чому визначають майбутнє людини, формують погляди на родину та сімейні стосунки. Особливо, коли мова іде про підготовку до такого великого та чудового свята, як Великдень. Бо для малечі усі ці приготування – то є надзвичайно цікаві процеси. Мама робить щось із тістом, бабуся допомагає прикрашати яйця – як же ж не прийняти участь у цих захопливих заходах маленьким бешкетникам? Тим паче, що існує безліч нескладних рецептів для дитячого Великоднього меню, яке Ви можете приготувати разом із своїми дітьми. Запевняємо Вас, малята будуть просто в захваті від святкових приготувань. Вони гарантовано надовго забудуть про телефони та планшети, адже в них буде дуже важливе та надзвичайно складне завдання – допомагати мамі виготовляти смачні кулінарні шедеври!
     Насправді, існує велика кількість ідей для святкового дитячого меню. Та сьогодні поговоримо про великодні паски, адже саме вони є незмінним символом та атрибутом великого празника. Ця солодка випічка на Великдень присутня у кожному домі, та традиційно ми виготовляємо паски за стандартними рецептами. Тож сьогодні представляємо до вашої уваги оригінальні рецепти дитячих пасок, які ви обов’язково спробуйте виготовити разом із своїми діточками. Нехай вони приймають активну участь у процесі приготування, адже страви готуються саме для них, а по закінченню вони сміливо зможуть пригощати усю родину своїми кулінарними витворами. Довірте дуже важливу справу своїй малечі, і Ви обов’язково побачите нескінченну радість та зацікавленість у великих дитячих оченятах!

Дитяча сирна паска
Для приготування сирної паски Вам знадобиться:
• сир – 500 гр. (якщо бажаєте виготовити сир самостійно, підготуйте 3 літри молока та сік одного лимона);
• сметана – 200 гр.;
• вершкове масло – 100 гр.;
• яйця – 3 шт.;
• родзинки, цукати – 100 гр.;
• цукор – одна неповна склянка;
• ванільний цукор.

Pasochki_450x450_2.png
Приготування:
1. Перш за все необхідно виготовити сир. Молоко налийте у каструлю та поставте на вогонь. Коли молоко закипить, влийте лимонний сік (замість соку можна використати 5 баночок йогурту). Як тільки молоко згорнеться, зніміть каструлю з плити та помістіть в холодну баню охолоджуватись. Холодну суміш висипте у сито та залиште на півгодини, щоб витікла уся сироватка.
2. Родзинки залийте водою на 10 хвилин, а потім викладіть на рушник висихати. Цукати промийте і також помістіть на рушник.
3. Сметану та вершкове масло об’єднайте. Додайте до цієї суміші сир, та при допомозі блендера ретельно змішайте.
4. Підготуйте яйця, вимивши їх у теплій воді з милом. Розділіть їх на білки та жовтки. Останні з’єднайте із половиною склянки цукру та змішайте міксером. Таку ж процедуру проведіть з білками та другою половиною цукру.
5. Акуратно введіть білкову та жовткову суміш в тісто. Змішайте, додайте ванільний цукор.
6. Отриману суміш поставтеи на вогонь та варіть, помішуючи. Бажано використовувати антипригарну ємність. Доведіть до кипіння, та за 2-3 хвилини зніміть з плити. Якщо побачите грудочки – не переймайтеся, це легко вирішується за допомогою блендера. Поставте паску для охолодження. В холодній суміші може з’явитися трохи сироватки – просто акуратно її злийте.
7. Підсушені родзинки та цукати додайте в тісто, ретельно змішайте. Якщо Ваша малеча не полюбляє цілі родзинки, перед додаванням їх можна подрібнити блендером.
8. Тепер суміш готова до викладання у форму. Можна використати спеціальну формочку. Якщо ж у Вас такої нема, візьміть звичайну пластикову пляшку від молока, обріжте горлечко, зробіть декілька отворів у дні, простеліть ємність марлею та акуратно викладіть сирну суміш, намагаючись зробити якомога менше складок. Закрийте марлю та поставте зверху гніт. Залиште паску на ніч, по можливості зливайте рідину, що буде виділятися.
9. Обережно дістаньте паску із форми. Прикрасьте на свій смак. Нехай Ваші діти Вам у цьому допоможуть.
Паска готова. Смачного!

Бананова паска
Бананова паска – чудова альтернатива дріжджевій, але готується набагато легше і швидше. Для приготування Вам знадобиться:
Тісто
• банани – 2 шт.;
• цукор – 1 склянка;
• масло вершкове – 75 гр.;
• яйця – 2 шт.;
• цукор ванільний – 1 ч. л.;
• борошно – 1,5 склянки;
• вода – 50 мл;
• родзинки – 30 гр.;
• розпушувач – щіпка;
• сода – 1 ч. л.
Глазур
• яйця – 2 шт. (білки);
• цукрова пудра – 1 склянка;
• лимонний сік – 2 ст. л.

Pasochki_450x450_3.png
Приготування:
1. Родзинки залийте на 10 хвилин водою, викладіть на рушник висихати.
2. Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури, збийте із цукром та ванільним цукром.
3. Додайте 2 яйця, продовжуючи збивати.
4. Очистіть банани, помніть їх виделкою до стану пюре. Додайте до бананів воду та змішайте.
5. Об’єднайте обидві отримані суміші і ретельно змішайте з допомогою вінчика. Далі поступово додавайте борошну, розпушувач, соду. Вимісіть густе тісто, додавши наприкінці родзинки.
6. Духовку розігрійте до 180°. Форми для випікання наповніть на ¾ об’єму і поставте в духову шафу. Випікайте на протязі 40 хвилин. Готові паски обережно вийміть із форм.
7. Приготуйте глазур. Для цього охолоджені білки збийте міксером, поступово додаючи цукрову пудру та лимонний сік. Збивайте до стану густої піни. Якщо бажаєте надати глазурі кольору, додайте при збиванні сік буряка, щіпку куркуми, шпинат, абощо.
8. Змажте гарячі паски глазур’ю та насолоджуйтесь дивовижним смаком Вашої випічки.

Pasochki_450x450_1.png
Паска готова. Приємного смакування!
Отже, Ви бачите, що окрім стандартної дріжджової паски існує безліч допитливих рецептів, які із задоволенням будуть смакувати Ваші малята. А як Ви робите паски не Великдень? Можливо в Вашій родині також є цікаві способи приготування незмінного атрибуту Великого свята? Тож обов’язково поділіться ними у своїх коментаріях.

 З наступаючим святом Вас, любі матусі. З Великоднем!


Мариана | 2017-04-14
Банановую паску легко готовить и необычно вкусно)))
Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар