Готуємо разом з татом

Готуємо разом з татом

Така ситуація рано чи пізно трапляється у кожній щасливій родині: тато з дітками закривається на кухні і починає чаклувати. У такі моменти матусі знаходяться у очікуванні чогось чарівного та нереально смачного. І зовсім не важно, що після цих творінь зазвичай мамі залишається брудна кухня та гора немитого посуду. Головне, що всі страви приготовані із величезною турботою та любов’ю, і навряд чи можна вигадати їжу більш смачнючу та бажанішу, ніж та, що зроблена вашими коханими людьми.

Небагато сучасних татусів мають великі кулінарні таланти, і враховуючи той факт, що у приготуванні беруть участь діти, страви повинні бути максимально легкими та простими. Тому сьогодні представляємо до Вашої уваги декілька нескладних та доступних рецептів, за приготування яких можуть сміливо братися турботливі чоловіки та маленькі непосиди.

Стейк з яловичини


Цей рецепт для тих, хто цінує та поважає справжнє м’ясо без соусів. Для приготування Вам знадобиться:

·         0,5 кг яловичини;

·         1 чайна ложка (далі ч.л.) солі;

·         1 ч.л. чорного молотого перцю;

·         2 ч.л. вершкового масла.

Яловичину помийте, зачистіть та видаліть усі плівки. Наріжте на шматочки товщиною 1,5-2 см. В окремій тарілці змішайте перець та сіль, і цією сумішшю добре посипте кожен шматочок м’яса. Підготуйте сковороду гриль: поставте її на вогонь та гарно прогрійте. Викладайте яловичину на суху сковорідку та просмажте на одній стороні 2-3 хвилини (в залежності від того, наскільки просмажений стек Ви бажаєте отримати). Перегорніть шматки м’яса та смажте на іншій стороні ще 2-3 хвилини. У цей момент покладіть на засмажену сторону кожного стеку по пів ложки вершкового масла. Якщо Ви не хочете, аби м’ясо залишилось рожевим всередині, вкінці приготування залиште його під кришкою на 3 хвилини або поставте на декілька хвилин у розігріту духовку. Готову страву можна доповнити свіжими чи приготовленими на пару овочами, або смаженою картопелькою. Смачного!

Сирний крем-суп з креветками


Цією простою та швидкою у приготуванні стравою можна легко здивувати будь-яку матусю. Вам потрібні такі інгредієнти:

·         1 морква;

·         1 цибуля;

·         2-3 картоплі;

·         5-6 середніх шампіньйонів;

·         2 плавлених сирка;

·         100-150 грамів очищених креветок;

·         трохи соняшникової або оливкової олії.

Очистіть моркву, цибулю, гриби. Моркву потріть на тертці, гриби і цибульку наріжте мілкими шматочками. Налийте олію у сковорідку та поставте на вогонь. В нагріту ємність покладіть подрібнені інгредієнти, та обсмажуйте на протязі 10-15 хвилин.

Картоплю помийте та видаліть шкірку. Наріжте дрібними шматочками. Креветки залийте на 2 хвилини окропом.

У підходящу каструлю покладіть підсмажені інгредієнти, картоплю та креветки. Налийте невелику кількість води, так, щоб вона покривала усі компоненти на 1-2 см. Поставте на плиту і дайте страві закипіти. Плавлені сирки подрібніть та закиньте у каструлю. Готуйте ще хвилин 15, доки сир повністю розчиниться. Подати супчик можна прикрасивши петрушкою. Страва готова!

Якщо Ви бажаєте ще більше здивувати матусю, цей супчик можна піднести до столу із маленькими гріночками. Для цього візьміть 4-5 шматочків білого хлібу, поріжте їх на невеличкі кубики та обсмажте до хрусткої скоринки. Сухарики додавайте прямо у тарілку перед подачею страви.

Оладки на сметані з яблуками


На десерт здивуйте матусю оладками. Щоб їх приготувати, підготуйте:

·         110 грамів сметани ( 15-20% жирність);

·         одне куряче яйце;

·         2-4 ч.л. цукру;

·         щіпку солі;

·         150 грамів борошна;

·         0,5 ч.л. кориці;

·         1 середнє яблуко (кисле);

·         0,5 ч.л. соди;

·         рафіновану олію для смаження.

У високу миску помістіть яйце, цукор, сіль та соду. За допомогою вінчику змішайте усе до однорідності. Яблуко почистіть та потріть на тертці. Змішайте яблуко із корицею та додайте до яєчної суміші. Перемішайте. Додайте борошно та замісіть тісто. Якщо воно вийде занадто рідким, додайте ще трохи борошна.

Поставте сковорідку на вогонь та налийте трохи олії. Викладайте оладки у добре розігріте масло та обсмажуйте з обох сторін 2-3 хвилини. Готові оладки подавайте у теплому виді із медом або згущеним молоком.

Любі татусі! Балуйте частіше Ваших матусь смачненькими стравами власного виробництва. Повірте, такі сюрпризи будуть надзвичайно приємними для будь якої жінки. Тож, бажаємо Вам великих досягнень у кулінарній творчості, а всій Вашій родині – Смачного!

Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар