Дитячі новорічні страви

Дитячі новорічні страви

Новий рік – казкове свято, на яке з нетерпінням очікує увесь світ. Подарунки, яскраві прикраси, пухнаста ялинка, запашні мандаринки та найсмачніші страви – ось з чим асоціюється це свято майже в кожного з нас. Готуючи новорічний стіл, не забувайте про найменших членів родини та гостей. Особливе дитяче меню серед загальних страв дасть можливість задовольнити абсолютно усіх в чарівну новорічну ніч.

Цукрове печиво «Ріжки Оленя» - страва для найменших

Вигадати, чим би таким пригостити на Новий рік наймолодших гостей – завдання не з легких. Малюкам до 2-3 років можна вживати далеко не всі страви, тому батькам доведеться добре поламати собі голову. Пропонуємо Вам приготувати дитяче цукрове печиво – солодощі, які гарантовано сподобаються і дорослим, і малим. Милі оленята на тільки прийдуться до вподоби наймолодшим, а й допоможуть створити особливий новорічний настрій на Вашому столі.

Для приготування печива-ос

1.png

·         150 грамів вершкового масла або маргарину;

·         1 склянка цукру;

·         1,5 склянки борошна;

·         1 куряче яйце;

·         третина чайної ложки соди;

·         третина чайної ложки солі.

Масло або маргарин доведіть до кімнатної температури, та розітріть із сіллю, цукром та содою. Додавши яйце та борошно, замісіть м’яке, еластичне тісто. Якщо потрібно – збільште кількість борошна, бо тісто в результаті не повинне липнути до рук та столу. Отриману масу загорніть у харчову плівку та залиште на півгодини у спокої.

Підготуйте деко, нічим не змащуйте. Робочу поверхню припороште трошки борошном, візьміть частину тіста та розкачайте у пласт товщиною 3-4 мм. При допомозі склянки виріжте кружечки та помістіть їх на деко. Кожну партію печива випікайте на протязі 15 хвилин при 200°С.

Коли випечені заготовки охолонуть, можна сміливо починати їх декорувати. Для цього візьміть:

·         50 грамів шоколаду;

·         30 мл вершків (33%);

·         круглі різнокольорові драже (наприклад, M&M’s).

Із шоколаду та вершків приготуйте ганаш, розтопивши та змішавши обидва інгредієнти. Коли маса охолоне, помістіть її у кондитерський шприц і намалюйте на кожному печиві ріжки та очі. Носик-драже приклейте на краплину ганашу. «Ріжки Оленя» - готові!

Цей рецепт є надзвичайно легким, і навіть Ваші найменші непосиди можуть приймати участь у приготуванні печива, наприклад, допомагати мамі у декоруванні.

Капкейки «Ялинки» - улюблені новорічні солодощі дошкільнят

Легкі у приготуванні, надзвичайно смачні та оригінальні – ці кексики стануть зіркою на Вашому святковому столі. Випікайте їх не замислюючись, а процес прикрашання сміливо довірте своїм дітлахам.

2.png

Для приготування капкейків візьміть:

·         100 грамів шоколаду;

·         2 курячих яйця;

·         150 грамів цукру;

·         150 грамів борошна;

·         200 мл молока;

·         70 грамів вершкового масла;

·         пів чайної ложки розпушувача;

·         пів чайної ложки соди;

·         пів чайної ложки солі.

Відокремте білки від жовтків. В окремій ємності підготуйте суху суміш: змішайте борошно, розпушувач, соду та сіль.

До м’якого вершкового масла додайте спочатку цукор, потім жовтки. Збийте. Шоколад розтопіть, влийте до масляної суміші. Добре все перемішайте. Всипте половину борошняної суміші та влийте половину молока. Гарно все з’єднайте. Додайте борошно та молоко, що залишились, ретельно перемішайте.

Білки збийте міксером до густої піни та потроху акуратно додайте до тіста. Тим часом, увімкніть духовку на 180°С та підготуйте формочки для кексів. Заповнюйте їх тістом на дві третини та випікайте 25-30 хвилин. Готовим капкейкам дайте повністю охолонути, і тільки тоді приступайте до прикрашання.

Для кремових ялинок Вам знадобиться:

·         200 грамів вершкового масла;

·         150 грамів білого шоколаду;

·         200 грамів цукрової пудри;

·         2 столові ложки соку шпинату або зелений харчовий барвник;

·         ягідки полуниці (стільки штук, скільки вийшло кексів);

·         різнокольорова присипка (можна ту, якою прикрашають пасхальні кулічі).

Для крему збийте при допомозі міксера м’яке масло, цукрову пудру та сік шпинату. Додайте розтоплений шоколад, перемішуючи до пишної маси.

На кожний кекс приліпіть на краплину крему по полуничці. Використавши спеціальну насадку на кондитерському шприці, створіть ялинки та прикрасьте їх присипкою. Правда ж, гарні ялинки вийшли!

Новорічна закуска «Грибна галявина» - смачнятина для школярів

3.png

З такою стравою без проблем впорається будь яка дитина, якій вже можна довірити використання кухонного ножа. Все що буде потрібно від батьків –  підготувати необхідні інгредієнти, а це:

·         3 курячих яйця;

·         150 грамів твердого сиру;

·         10-12 помідорів чері;

·         2 огірка;

·         майонез (бажано приготувати домашній);

·         1 зубчик часника;

·         сіль за смаком;

·         листя салату.

Яйця відваріть вкруту та дайте їм повністю охолонути. Видаліть шкаралупу й натріть на середній тертці.

Ретельно вимийте огірки та томати. Огірки поріжте на кружечки, помідорки – навпіл. Сир також натріть на середній тертці, змішайте з яйцями та додайте пару столових ложок майонезу. Добре перемішайте яєчно-сирну суміш.

Можна приступати до збірки «мухоморів». Застеліть блюдо салатним листям та розкладіть кільця огірків. Далі руками, змоченими у воді, сформуйте ніжки грибочків з яєчно-сирної маси. Поверх ніжок повикладайте половинки помідорів – це будуть шляпки. При допомозі майонезу та зубочистки зробіть білі цяточки. Ось на Вашій тарільці й виросла «грибна галявина»!

Салат «Ананас» - новорічний сюрприз для підлітків

4.png

У цьому салаті є один інгредієнт, який не рекомендують вживати маленьким діткам – це гриби. Саме тому ця страва потрапила до новорічного меню для підлітків, які можуть приготувати її самостійно або допомогти матусі. Вам знадобиться:

·         куряче філе;

·         3 яйця;

·         150 грамів твердого сиру;

·         1 банка маринованих шампіньйонів;

·         100 грамів волоських горіхів;

·         пір’я зеленої  цибулі;

·         майонез.

Отже, спочатку відваріть філе та яйця і дайте їм охолонути. Філе наріжте кубиками, яйця натріть на крупній тертці, а сир – на дрібній. Гриби поріжте слайсами, горіхи – подрібніть.

Усі підготовані інгредієнти, окрім цибулі та шампіньйонів, викладіть шарами на блюдо, перемазуючи кожен майонезом. Намагайтесь сформувати овал. Прикрасьте верх салату порізаними грибочками, імітуючи лусочки ананасу. У верхню частину помістіть пір’я зеленої цибулі – це будуть листя ананасу.

Любі батьки! Сподіваємось, наші нескладні рецепти допоможуть Вам створити оригінальний та надзвичайно смачний стіл, на якому знайдуться пригощання для представників будь-якої вікової категорії. Гарних Вам ідей та Смачного!


Кількість переглядів: 253
Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар