Ідеї корисних сніданків для дитини

Ідеї корисних сніданків для дитини

     Снідати дітям потрібно обов'язково, адже наявність сніданку є профілактикою виникнення надмірної ваги у дітей та підлітків. А набута звичка снідати врятує від ожиріння і в дорослому віці.
     Добова калорійність харчування дітей становить приблизно1800-2000 ккал в день (з них на сніданок має припадати близько 25%). При цьому вам потрібно стежити за тим, щоб білкової їжі в раціоні ставало менше порівняно з раннім віком, зате частка вуглеводів збільшувалася. Саме вуглеводи і жири стають основними джерелами енергії для дитини, а значить, вона повинна отримувати більше овочів, фруктів та борошняних виробів.
   Методи кулінарної обробки при приготуванні сніданку дітям краще вибирати м'які (відварювання, запікання, тушкування). Не варто експериментувати з стравами екзотичної кухні та спеціями.
     Сухі сніданки (мюслі, пластівці, кульки і зірочки – з молоком або йогуртом) теж можна запропонувати дитині, але не частіше двох разів на тиждень. Оптимальний ранковий напій какао або ж чай.
      Ми пропонуємо вашій увазі детальний план сніданків для вашої дитини на тиждень:
Понеділок: молочна каша
     Оптимальним варіантом буде вівсянка, от тільки багато дітей її не дуже люблять. Не турбуйтеся, рисова, гречана або пшоняна каші також чудово підійдуть для сніданку. Щоб залучити до столу маленького привереду, зробіть кашу зі свіжими або замороженими ягодами (полуницею, малиною, чорницею, смородиною) або шматочками попередньо розпарених сухофруктів.
Вівторок: омлет або яєчня
    З морквою, горошком, з шинкою та солодким перцем, з цукіні та сиром. Від такого омлету на сніданок не відмовиться жодна дитина! Готуйте омлет з перепелиних яєць – в них більше корисних мікроелементів, ніж у курячих, до того ж вони менш алергенні. Майте на увазі, що самий пишний омлет виходить в духовці.
Середа: макарони або молочна вермішель
    Макарони люблять практично всі діти. Для того, щоб від них було більш користі, вибирайте макаронні вироби з твердих сортів пшениці і не разварювайте їх – правильні макарони повинні залишатися твердуватими. Прекрасним варіантом заміни класичних макарон може бути гречана або рисова локшина.
Макарони на сніданок хороші тим, що їх щотижня можна готувати по-різному. Вони поєднується з сиром, яйцем, овочами. При відсутності часу можна просто відварити макарони і зверху посипати їх тертим сиром. Періодично в «макаронний» день можна робити дитині молочний суп з вермішеллю.
Четверг: запіканка
    Вона може бути не тільки сирна, але і м'ясна, овочева або з твердого сиру. Секрет її приготування простий – подрібніть бажані інгредієнти, змастіть соусом (підійдуть збиті яйця або звичайна сметана), посипте тертим сиром та запечіть в духовці. Якщо ж ваше чадо – прихильник традиційного сирного варіанта, додавайте в запіканку родзинки, фініки, шматочки сухофруктів або мармеладу.
П'ятниця: бутерброд
     Так-так, саме бутерброд! Приготуйте його правильно – тоді сумніватися в користі не доведеться. Візьміть шматочок багатого корисними вуглеводами зернового хліба або цільнозернову булочку, покладіть пластик сиру, скибочку пісної шинки або вареної ковбаси (в ідеалі – вареного м'яса) та доповніть цей набір листом салату, кружечком помідора або огірка на вибір.
Субота: вареники або ліниві вареники
   Більшість дітей не відмовиться поласувати цією стравою з ранку. Домашні вареники з фруктовою або сирною начинкою можна робити заздалегідь та зберігати в морозильній камері, використовуючи по мірі необхідності. А ліниві вареники легко зробити прямо з ранку.
Неділя: фруктовий салат
      Фрукти – ідеальний варіант для сніданку. Використовуйте будь-які свіжі ягоди та фрукти, які знайдете в холодильнику: апельсини, ківі, яблука, груші, полуниці. Змастіть салат нежирної сметаною або йогуртом без добавок, а для додання особливого смаку використовуйте корисні сухофрукти.

Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар