5 корисних перекусів для школи

5 корисних перекусів для школи

З настанням осінньої пори батьки починають турбуватися про харчування дітей у школі. Звичайно, є шкільні їдальні, але на жаль, не кожна з них може похвалитися смачними стравами, що подобаються дітям. Тож пропонуємо взяти ініціативу в свої руки та почати готувати смачні та корисні ланчі для своїх дітей. У новій статті — 5 рецептів корисних перекусів, котрі ви зможете легко приготувати зранку або підготувати заздалегідь і давати дитині з собою щодня.

Вівсяно-медове печиво

Улюблений смаколик

● сметана 15% — 150 г

● куряче яйце — 1 шт.

● вівсянка швидкого приготування — 150 г

● цукор — 85 г

● борошно — 200 г

● рідкий мед — 1 ст. л.

● сода — ½ ч. л.

● вершкове масло — 100 г

1. Масло розітріть з цукром.

2. Додайте сметану, мед, яйце.

3. Збийте міксером.

4. Вівсянку подрібніть у кавомолці або блендері, додайте в тісто.

5. Борошно та соду просійте і добре перемішайте з тістом.

6. Застеліть деко пергаментним папером.

7. Ложкою викладіть тісто.

8. Можна присипати зверху кунжутом або вівсяними пластівцями.

9. Випікайте до золотистої скоринки при температурі 200 °С.

Запечений бутерброд

Апетитний і поживний

● твердий сир — 2 шматочка

● вітчина — 2 шматочка

● маслини (оливки) без кісточок — 3 шт.

● рублена зелень

● помідори

● будь-яка хлібна булка

1. Гострим ножем надріжте булку зверху, не дорізаючи до кінця. Зробіть кілька надрізів, щоб вийшла решітка.

2. Поріжте сир, вітчину, маслини та помідори тоненькими шматочками.

3. Начинку викладіть в середину надрізів булки.

4. Запечіть у духовці протягом 10 хв.

5. Посипте рубленою зеленню.

Сосиска в булці

Класичний шкільний перекус

● курячі яйця — 2 шт.

● вершкове масло — 100 г

● сіль — 1 ч. л.

● цукор — 4 ст. л.

● сосиски — ±15 шт.

● свіжі дріжджі — 30 г

● молоко — 250 г

● борошно — 550 г

Для змащення

● кунжут

● молоко — 2 ст. л.

● яєчний жовток — 1 шт.

Готуємо тісто

1. У тепле молоко додайте дріжджі і добре перемішайте.

2. Розтоплене масло додайте до молока.

3. Посоліть.

4. Додайте яйця.

5. Додайте борошно і замісіть тісто.

6. Покладіть тісто у велику каструлю, укрийте рушником і дайте підійти 1–1,5 години.

Заміть ручного приготування компоненти можна закласти у хлібопіч та ввімкнути режим «Заміс тіста».

Формуємо булочки

1. Розділіть на невеликі шматочки.

2. З кожного шматочка тіста сформуйте тоненьку ковбаску.

3. Качалкою надайте ковбаскам пласкої форми, щоб отримати дещо схоже на стрічку.

4. Обмотайте стрічками сосиски.

5. Застеліть деко папером для випікання та викладіть на нього булочки.

6. Залиште ще на 20 хв.

7. Змастіть сумішшю жовтка з яйцем.

8. Присипте кунжутом.

9. Випікайте до золотистої скоринки при температурі 190 °С.

Сирний кекс

Смачний та корисний

● борошно — 180 г

● курячі яйця — 2 шт.

● сулугуні — 200 г

● рослинна олія — 2 ст. л.

● сода — 1 ч. л.

● зелена цибуля — 1 стручок

● сметана — 2 ст. л.

● цукор — 1,5 ст. л.

● сіль — ½ ч. л.

1. Натріть сир на дрібну тертку.

2. Додайте яйця і перемішайте.

3. Додайте сметану, масло, цукор, сіль. Перемішайте.

4. Додайте борошно, соду, рублену цибулю і знову перемішайте.

5. Викладіть тісто у силіконові форми.

6. Випікайте при температурі 180 °С до золотистої скоринки (20–25 хв.).


Корисні цукерки

Ласощі для дітей та дорослих

● чорнослив — 150 г

● курага — 100 г

● насіння льону — 4 ст. л.

● вівсянка — 100 г

● лимон — ½ шт.

● грецькі горіхи — 50 г

● кунжут — 3 ст. л.

● мед — 50 г

● кокосова стружка — 2 ст. л.

1. Помиті чорнослив та курагу замочіть у воді на 10–15 хв.

2. Льон з вівсянкою просушіть у духовці протягом 15 хв.

3. Очищений лимон подрібніть блендером.

4. Так само подрібніть курагу та чорнослив.

5. Блендером або кавомолкою подрібніть льон, вівсянку та грецькі горіхи.

6. Усі інгредієнти перемішайте.

7. До суміші додайте мед і ретельно перемішайте.

8. Зліпіть круглі цукерки розміром приблизно з грецький горіх.

9. Одну половину цукерки обмакніть у кунжут. Другу — в кокосову стружку.

10. Покладіть в холодильник на 30 хв.

Смачного!
Кількість переглядів: 169
Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар