3 рецепти печива з гарбуза до свята Хелловіна

Незаслужено забутий гарбуз впевнено повертається до наших столів у нових інтерпретаціях. Останнім часом він перетворився на справжній кулінарний тренд, котрий ще більше актуальності набирає напередодні Хелловіна. Тож у новій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів гарбузового печива та різні варіанти святкового декору — приготуйте та прикрасьте його разом з малечею та смакуйте страшенно смачними й корисними ласощами!

Печенье на Хэллоуин

Печиво з гарбузом та апельсином

• 1–2 апельсини

• 150 г цукру

• 200 г гарбуза

• 2 яйця

• 4 склянки борошна

• 4 столові ложки сметани

• ¼ чайної ложки солі

• ¾ чайної ложки соди

Печенье с тыквы

1. Апельсин ретельно вимийте та не розрізаючи натріть цедру на тертці так, щоб не зачіпати білу плівку.

2. Натерту цедру подрібніть на м’ясорубці або блендері.

3. Гарбуз наріжте кубиками й подрібніть на м’ясорубці або блендері. Додайте подрібнену апельсинову шкірку.

4. У великій мисці збийте яйця з цукром та перемішайте зі сметаною.

5. Борошно змішайте з сіллю та содою, додайте гарбузово-апельсинову суміш та перемішайте. Перекладіть до миски з яйцями.

6. Вимісіть м’яке нетуге тісто.

7. Розкачайте тісто товщиною біля 2 см та вирізайте печиво. Зазвичай цей етап найбільше подобається нашій малечі!

8. Печиво змажте збитим жовтком та притрусіть цукром або зробіть тематичний декор до Хелловіну: прості та цікаві ідеї — наприкінці статті.

9. Випікайте 15–20 хв. за температури 180 °С.


Гарбузове печиво-бісквіт

• 200 г гарбуза

• 5 яєць

• 1,5 склянки борошна

• 200 мл води

• 50 г вершкового масла

• 2 столові ложки цукру

Тыквенное печенье

1. Гарбуз натріть на тертці або подрібніть у блендері, залийте водою та проваріть пару хвилин.

2. Помішуючи гарбузову суміш, додайте до неї масло та ще раз перемішайте. Далі додайте борошно, перемішайте й одразу вимкніть плиту.

3. Суміш остудіть та додайте до неї збиті яйця з цукром. Добре перемішайте.

4. Столовою ложкою викладайте печиво на деко, застелене пекарським папером і випікайте 10–15 хв. за температури 180 °С.


Гарбузове печиво з горіхами

• 200 г гарбуза

• 1 склянка борошна

• півсклянки горіхів

• 1 чайна ложка соди

• 100 мл рослинної олії

• 100 г цукру

• кориця за смаком

1. Гарбуз подрібніть на тертці або блендері. Окремо подрібніть горіхи.

2. Всі компоненти змішайте та замісіть м’яке нетуге тісто.

3. З тіста скатайте невеликі кульки й випікайте за температури 180 °С 20–25 хв.

Тыквенные кексы

Як прикрасити печиво до Хелловіну

• Печиво у формі Джека-з-ліхтарем

Зі щільного картону виріжте заготовку у формі традиційного декору до Хелловіну — Джека-з-ліхтарем. Далі прикладайте шаблон до тіста й ножем вирізайте печиво. У цей спосіб можна надати печиву не лише форму гарбуза, але й привиду, кажана тощо. Готове печиво можна покрити кольоровою глазур’ю.

• Веселі мордочки

Приготуйте густу шоколадну глазур і помістіть її до кондитерського мішку. Розмалюйте печиво у формі веселих мордочок з різними емоціями та почекайте, доки глазур застигне.

• Кольорова присипка

Для такого варіанту декору візьміть картон і виріжте у ньому узор — павучка, скелет, гарбуза тощо. Коли печиво буде готове, покладіть на нього картонну заготовку та притрусіть кольоровою присипкою, цукровою пудрою, подрібненим шоколадом, какао, маком тощо. Зніміть шаблон — і декор готовий!

Бажаємо вам страше-е-енно смачного свята!

Кількість переглядів: 688
Для додавання коментарів, Вам необхідно Увійти або зареєструватись.
Додати коментар