3 рецепти печива з гарбуза до свята Хелловіна

Незаслужено забутий гарбуз впевнено повертається до наших столів у нових інтерпретаціях. Останнім часом він перетворився на справжній кулінарний тренд, котрий ще більше актуальності набирає напередодні Хелловіна. Тож у новій статті ми приготували для вас кілька цікавих рецептів гарбузового печива та різні варіанти святкового декору — приготуйте та прикрасьте його разом з малечею та смакуйте страшенно смачними й корисними ласощами!

Печиво з гарбузом та апельсином

  • 1–2 апельсини
  • 150 г цукру
  • 200 г гарбуза
  • 2 яйця
  • 4 склянки борошна
  • 4 столові ложки сметани
  • ¼ чайної ложки солі
  • ¾ чайної ложки соди

  1. Апельсин ретельно вимийте та не розрізаючи натріть цедру на тертці так, щоб не зачіпати білу плівку.
  2. Натерту цедру подрібніть на м’ясорубці або блендері.
  3. Гарбуз наріжте кубиками й подрібніть на м’ясорубці або блендері. Додайте подрібнену апельсинову шкірку.
  4. У великій мисці збийте яйця з цукром та перемішайте зі сметаною.
  5. Борошно змішайте з сіллю та содою, додайте гарбузово-апельсинову суміш та перемішайте. Перекладіть до миски з яйцями.
  6. Вимісіть м’яке нетуге тісто.
  7. Розкачайте тісто товщиною біля 2 см та вирізайте печиво. Зазвичай цей етап найбільше подобається нашій малечі!
  8. Печиво змажте збитим жовтком та притрусіть цукром або зробіть тематичний декор до Хелловіну: прості та цікаві ідеї — наприкінці статті.
  9. Випікайте 15–20 хв. за температури 180 °С.

Гарбузове печиво-бісквіт

  • 200 г гарбуза
  • 5 яєць
  • 1,5 склянки борошна
  • 200 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 2 столові ложки цукру

  1. Гарбуз натріть на тертці або подрібніть у блендері, залийте водою та проваріть пару хвилин.
  2. Помішуючи гарбузову суміш, додайте до неї масло та ще раз перемішайте. Далі додайте борошно, перемішайте й одразу вимкніть плиту.
  3. Суміш остудіть та додайте до неї збиті яйця з цукром. Добре перемішайте.
  4. Столовою ложкою викладайте печиво на деко, застелене пекарським папером і випікайте 10–15 хв. за температури 180 °С.

Гарбузове печиво з горіхами

  • 200 г гарбуза
  • 1 склянка борошна
  • півсклянки горіхів
  • 1 чайна ложка соди
  • 100 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • кориця за смаком
  1. Гарбуз подрібніть на тертці або блендері. Окремо подрібніть горіхи.
  2. Всі компоненти змішайте та замісіть м’яке нетуге тісто.
  3. З тіста скатайте невеликі кульки й випікайте за температури 180 °С 20–25 хв.

Як прикрасити печиво до Хелловіну

  • Печиво у формі Джека-з-ліхтарем

Зі щільного картону виріжте заготовку у формі традиційного декору до Хелловіну — Джека-з-ліхтарем. Далі прикладайте шаблон до тіста й ножем вирізайте печиво. У цей спосіб можна надати печиву не лише форму гарбуза, але й привиду, кажана тощо. Готове печиво можна покрити кольоровою глазур’ю.

  • Веселі мордочки

Приготуйте густу шоколадну глазур і помістіть її до кондитерського мішку. Розмалюйте печиво у формі веселих мордочок з різними емоціями та почекайте, доки глазур застигне.

  • Кольорова присипка

Для такого варіанту декору візьміть картон і виріжте у ньому узор — павучка, скелет, гарбуза тощо. Коли печиво буде готове, покладіть на нього картонну заготовку та притрусіть кольоровою присипкою, цукровою пудрою, подрібненим шоколадом, какао, маком тощо. Зніміть шаблон — і декор готовий!

Бажаємо вам страше-е-енно смачного свята!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *